Umrla Darinka Živković iz "Petrijinog venca"

Darinka Živković iz Donje Mutnice kod Paraćina, Petrija iz filma Srđana Karanovića "Petrijin venac" nastalog po delu Dragoslava Mihajlovića, umrla je danas u 85. godini života, potvrdila je Tanjugu njena porodica.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 08.11.2013.

17:51

Default images

Darinka Živković je kao naturščik glumila nepismenu ženu, a priča prati njenu tragičnu sudbinu o životu sa trojicom ljudi koje je volela. Film je snimljen 1978. godine u Senjskom Rudniku, i obuhvata period posle Drugog svetskog rata.

Lik pokojne Darinke tumačila je glumica Mirjana Karanović, a pored nje u filmu su igrali i Marko Nikolić, Dragan Maksimović, Pavle Vuisić, MIća Tomić, Ljiljana Krstić, Olivera Marković, Miloš Žutić, Rade Marković i Branko Cvejić i drugi. Scenario za film je napisao Srđan Karanović, saradnik na scenariju je bio Rajko Grlić, a muziku je napisao Zoran Simjanović.

Na osnovu filma napravlljena je i istoimena televizijska serija, a fllm je na prostoru bivše Jugoslavije stekao kultni status i tako od Darinke Živković napravio jednog od najprepooznatljivijih glumaca naturščika u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: