Tarantinova lista 10 najboljih filmova u 2013.

Kao i nekoliko prethodnih godina, američki reditelj Kventin Tarantino sastavio je listu od 10, prema njegovom mišljenju, najboljih ostvarenja u 2013. u želji da ljubiteljima sedme umetnosti skrene pažnju na neka ostvarenja koja su možda propustili da vide.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 06.10.2013.

15:59

Default images

Proslavljeni reditelj, međutim, napominje da lista nije konačna, i da bi do kraja godine moglo doći do nekih promena, budući "da filmska godina još uvek nije završena".

Među njima je i film o izgubljenim astronautima u svemiru, "Gravity", sa Džordžom Klunijem i Sandrom Bulok, koji je nedavno stigao u bioskope, kao i komedija Seta Rogena "This is the End".

Na listi je i kaubojac "Usamljeni rendžer" sa Džonijem Depom, iako je ovo ostvarenje dobilo prilično loše kritike i donelo veliko razočaranje na blagajnama.

Najbolji filmovi u protekloj godini po mišljenju Tarantina su i Afternoon Delight (Džil Solovej), Before Midnight (Ričard Linklejter), Blue Jasmine (Vudi Alen, The Conjuring (Džejms Van), Drinking Buddies (Džo Svanberg), Frances Ha (Noa Baumbah) i Kick Ass 2 (Džef Vadlou).

Listu je predstavio ne rangirajući ovih deset filmova već ih je poređao po abecednom redu.

Afternoon Delight

.

Before Midnight (Pre ponoći)

.

Blue Jasmine

The Conjuring (Prizivanje zla)

.

Drinking Buddies

.

Frances Ha

.

Gravity (Gravitacija)

.

Kick-Ass 2 (Fajter 2)

.

The Lone Ranger (Usamljeni rendžer)

.

This is The End (Apokalipsa u Holivudu)

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: