Džejn Fondi nagrada za životno delo

Slavna američka glumica Džejns Fonda dobitnica je nagrade za životno delo Američkog filmskog instituta (AFI), jednog od najprestižnijih priznanja u Holivudu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 04.10.2013.

14:51

Default images

"Džejn Fonda pripada američkoj kraljevskoj filmskoj porodici", istakao je tim povodom predsednik AFI-a Hauard Stringer.

"Svet ju je najpre upoznao kao ćerku Henrija Fonde, da bi je potom gledao kako pronalazi vlastiti glas i krči vlastiti put", dodao je on, prenosi agencija AP.

Iako joj je 75 godina, Fonda i dalje neumorno radi. Među njenim najnovijim ulogama su one u filmu "Batler" Lija Denijelsa i u seriji HBO "The Newsroom".

Nagrada za životno delo Američkog filmskog instituta, čiji će ona biti 42. laureat, biće joj uručena na gala svečanosti 5. juna iduće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: