Vujke umetnički direktor Niških susreta

Beogradski glumac Dragan Vujić-Vujke izabran je za umetničkog direktora 48. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.08.2013.

14:06

Default images

Kako je saopštio Niški kulturni centar Vujić je izbaran na sednici Saveta 48. Filmskih susreta u Nišu. Na ovogodišnjem festivalu u zvaničnom takmičarskom programu biće prikazano deset filmova na Letnjoj pozornici: "Kad svane dan", "Mamaroš", "Odumiranje", "Ljubav dolazi kasnije","Krugovi", "Vir", "Led", "Artiljero", "Falsifikator", "S/kidanje", a kao jedanaesti film u konkurenciji i film "Država" - u bioskopu "Kupina".

Na zatvaranju festivala, nakon dodele festivalskih nagrada, biće premijerno prikazana dva srednjometražna filma sa temama iz srpske istorije, dokumentano-igrani "Put ružama posut", reditelja Marka Novakovića o princezi Oliveri i niški igrani film "Ponoćna molitva" reditelja Bobana Rajkovića, po dramskom tekstu Nebojše Ozimića "Senke Ćele kule".

Filmski susreti - Niš biće održani od 26. do 30. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: