Monika Beluči u Trebinju, počele "igre"

Slavna glumica Monika Beluči, koja je u Trebinje došla zbog nastavka snimanja filma Emira Kusturice "Na mlečnom putu", rekla je da bi pristala da radi s Kusturicom i bez scenarija. "Iza kulisa", u BiH traje polemika o ustupanju arsenala oružja Kusturici.

Kultura

Izvor: B92, Beta

Utorak, 13.08.2013.

18:42

Default images

Reč je o univerzalnoj ljubavnoj priči, rođenoj u ratu, koja se mogla dogoditi bilo gde u svetu, u bilo kom ratu, ispričali su na konferenciji za novinare Belučijeva i Kusturica.

"Zaista sam uzbuđena što sam tu, zadovoljstvo mi je da budem u vašoj zemlji, da radim sa Emirom. Veoma sam motivisana, za mene sve ovo donosi snažne emocije, film je zaista jak, nasilan, vrlo intenzivan rekla bih", rekla je Monika.

O svom pristanku da bude deo Kusturičinog projekta, Monika je kazala da bi znajući njega, pristala da radi i bez scenarija.

"Radim svoj posao sa strašću, a kada radim sa nekim sa kim želim, to mi je najvažnija stvar", naglasila je slavna glumica. Za ulogu u filmu "Na mlečnom putu", Belučijeva je morala da nauči i nekoliko reči na srpskom, što joj, kaže, nije bilo lako. Kusturica, koji igra i glavnu mušku ulogu u filmu, rekao je da nije imao dileme u vezi s izborom glavne ženske uloge.

"Zašto Monika? Mislim da u svetu nema žene koja bi tu ulogu bolje odigrala, a i pošto je ljubavna priča u pitanju, da pitate mene ili bilo kog muškarca na svetu u koju ženu biste se zaljubili na prvi pogled, to je Monika", istakao je Kusturica.

Sekvence filma "Na mlečnom putu" biće snimane narednih dana na lokalitetima na Zelengori, Mokroj Gori, u okolini Prijepolja i u Hutovom blatu. Kompletno snimanje bi trebalo da bude završeno do novembra, a film bi trebalo da bude prikazan naredne godine na Kanskom festivalu.

Slavna glumica stigla je u Trebinje juče popodne, a ispred hotela "Platani", gdje će boraviti tokom snimanja, dočekale su je brojne novinarske ekipe iz Republike Srpske, BiH, Srbije i regiona, prenela je RTRS.

Za ovaj film scenario su pisali Emir Kusturica i njegova ćerka Dunja. U Trebinju su se okupili svi članovi ekipe ovog filma, kao i radnici koji rade punom parom na izgradnji "malog filmskog grada" na Klobuku. Film je tematski podeljen u tri dela - priču o zmiji, o ljubavi i priču o monaštvu.

Kusturica je ranije rekao da će film govoriti o svevremenskoj temi - temi dobrote, odnosno da, ako ne bude dobrote, jednog dana neće imati šta da okreće Zemljinu osu. Glavnu žensku ulogu igra Belučijeva, a značajnu ulogu imaće i srpska glumica Sloboda Mićalović. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: