Braća Koen prvi put rade za TV i to "Fargo"

Braća Koen adaptiraće za mali ekran svoj poznati film "Fargo" za koji je 1996. godine Frensis Mekdormand dobila Oskara za glavnu žensku ulogu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 06.08.2013.

10:16

Default images

Kako prenose holivudski mediji, Bili Bob Tornton igraće u seriji od 10 epizoda novi lik, Lorna Malva "nemilosrdnog, manipulativnog tipa koji prodaje osiguranje u malom gradu i kreće na put uništenja".

Snimanje serije počeće u Kanadi kasije ove godine, a premijera se očekuje na proleće 2014. na kanalu FX (Foxov kanal). Serija će, prema rečima šefa FX-a Džona Langrafa biti "verna originalu" a Džoel i Itan Koen će biti izvršni producenti.

Scenario piše Noa Hauli, a prvu epizodu će režirati Adam Bernstajn.

Biće to prvi "izlet" braće Koen na male ekrane i potez koji samo doprinosi sve jačem trendu okretanja Holivuda televiziji.

Dok su ranije filmovi inspiraciju nalazili u TV serijama, sada je trend obrnut - primer je serija "Hanibal" gde Mads Mikelsen igra Hanibala Lektora pre nego što je otišao u zatvor a Hju Densi profajlera Vila Grejama kao i "Bates Motel" (Bejts motel) serija o tinejdžeru Normanu Bejtsu (Hičkokov "Psiho").

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: