Film sastavljen od snova (i 450 drugih filmova)

Svi ljubitelji filmova iz davnih vremena imaju neke želje koje nažalost nikada neće biti ostvarene. Ali zamislite film u kojem je moguće spojiti Čarlija Čaplina i Bruna Ganca na velikom platnu, makar na sekund.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 02.08.2013.

12:13

Default images

I ne samo njih dvojicu, zamislite hiljade drugih velikih i besmrtnih glumaca u istom filmu. Pogledajte trejler za film "Poslednji rez" (Final Cut), prvi dugometražni film koji je sastavljam isključivo od delove drugih filmova.

Mađarskom reditelju Đerđu Palfiju (György Pàlfi) bilo je potrebno tri godine rada na materijalu koji je obuhatio 450 različitih filmova da stvori "Final Cut".

U osnovi je ljubavna priča, naravno, u kojoj su u isto vreme glavni glumci zvezde iz filmske istorije. Pre nego što donesete svoj sud – ipak prvo pogledajte trejler i dozvolite ulazak u vašu "filmsku podsvest".

Everything Is Festival: "Final Cut - Ladies & Gentlemen" (trailer) from Cinefamily on Vimeo.

Ovogodišnji CINEMA CITY, internacionalni filmski festival, koji se održava od 26. avgusta do 1. septembra u Novom Sadu otvoriće film "Final Cut: Ladies and Gentelmen", koji je takođe bio prikazan i na festivalu u Kanu.

Premijera Palfijevog filma bila je još prošle godine, ali se promocija zahuktava tek ove – film će biti prikazan i na festivalu u Los Anđelesu, "Everything Is Festival", koji se održava od 12. do 19. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: