“Hromozom” pobednik Bosifesta

Španski film "Hromozom 5" dobitnik je nagrade Grand pri Četvrtog međunarodnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom - Bosifesta, koji je u protekla tri dana održan u Domu omladine.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 08.06.2013.

09:14

Default images

Američki dokumentarni film "Poslednji tabu" dobio je nagradu za najbolji scenario dok je dokumentarni film "Aka Dok Pomus", o tekstopiscu najvećih rokenrol hitova, dobitnik nagrade za najbolju režiju, saopštili su organizatori.

"Prijatno sam iznenađen kvalitetom filmova na ovom festivalu i selekcijom filmova rediteljke Maje Miloš nijedan film koji je prošao selekciju nije bio slab. Na Bosifestu smo mogli da vidimo sjajne filmove o čudesnim sudbinama koji govore izuzetnim filmskim jezikom", rekao je reditelj Slobodan Šijan, koji je ove godine bio član žirija i koji je prisustovao uručenju nagrada.

On je naveo da je selekcija filmova bila veoma inspirativna i da je siguran da će pojedini filmovi sa Bosifesta imati veliki uspeh na filmskim festivalima koji se ne tiču samo osoba sa invaliditetom. Pored Slobodana Šijana u žiriju ove godine bili su reditelji Srdan Golubović i Darijan Mihajlović dok je selektorka bila mlada rediteljka Maja Miloš.

Organizator Bosifestaa je Hendi centar Koloseum, a partneri su Turistička organizacija Beograda i Kancelarija za mlade gradske uprave grada Beograda. Festival su podržali Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, Skupština grada, Telekom, Dom omladine Beograda i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: