Gran pri za Savkovićev film u Varšavi

Novi dokumentarni film beogradskog reditelja Boška Savkovića, "Posle bombi", osvojio je 24. maja Gran pri filmskog festivala "Film, Art and Tour", koji je uz podršku Poljske filmske Akademije, po osmi put održan u Varšavi.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 25.05.2013.

15:30

Default images

"Posebna čast mi je bila ta što sam nagradu primio lično od Zbignjeva Žmudjkog, filmskog producenta, osvajača Oskara za animirani film "Petar i vuk", člana Poljske filmske Akademije i predsednika ovogodišnjeg žirija", izjavio je Savković koji je sinoć u Varšavi nagradjen i nagradom za najbolji ekološki film festivala.

Film "Posle bombi" govori o drveću koje je posle NATO agresije 1999. godine, počelo da raste na krovu bivše zgrade Generalštaba JNA, u centru Beograda.

Film na neobičan način prati rast tog drveća i jedne devojčice koja je začeta dok su padale bombe. Film su zajednički potpisali produkcijska kuća "Alternativa" i NVO "Nekompromitovani intelektualci beogradski", koji su radili uz podršku gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, grada Beograda.

"Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda je sa zadovoljstvom podržao ovaj projekat i veoma nam je drago zbog internacionalnog uspeha filma. Smatramo da upravo ovaj film pokazuje neverovatnu moć prirode koja želi da opstane uprkos svemu", rekao je Goran Trivan, gradski sekretar za zaštitu životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: