"Kratak susret" je najromantičniji film

Iako nema seksa, a ni srećnog kraja, film "Kratak susret" proglašen je za najromantičniji film u istoriji, pokazalo je novo istraživanje koje prenose britanski mediji.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2013.

12:42

Default images

Film u kome Silija Džonson i Trevor Hauard glume par koji se zaljubljuje iako su oboje u braku i imaju porodice i koji ne ulaze u vezu zarad supružnika koje ne vole, našao se na prvom mestu liste koju je sastavio magazin "Tajm aut".

TO je anketirao 101 eksperta iz industrije zabave, koji su morali da izdvoje svoje omiljene romanse. Na listi su se našli filmovi o neuspelim vezama "Eni Hol", "Večni sjaj besprekornog uma", ukletoj ljubavi "Kazablanka", "Planina Broukbek", pokušaju samoubistva "Apartman", partnerima koji varaju "Raspoložen za ljubav i smrti "Harold i Mod".

"Kratak susret" Dejvida Lina izabrali su, između ostalih, EL Džejms, autorka trilogije "Pedeset nijansi" i reditelj Ričard Kertis ("Četiri venčanja i sahrana").

Seksualna tenzija u filmu naglašena je Rahmanjinovim koncertom za klavir 2 i serijom pogleda, a jedini fizički kontakt je kratak stisak ramena prilikom poslednjeg oproštaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: