Holivud izbacuje seks iz filmova

Romantične, provokativne ili opasne, scene seksa su oduvek bile zaštitni znak Holivuda. Izgleda da je došlo vreme da nestanu.

Izvor: InsideMovies, Daily Mail Izvor:
Kadar iz filma &quotBoja noći&
Kadar iz filma "Boja noći"

Najbolje filmske scene "pod tušem"

Nekada film nije imao nikakvih šansi za uspeh ukoliko u njemu nije bilo seksa. Danas filmski magnati smatraju da seks prilično odbija publiku, a eksperti kažu da su intimne ljubavne scene nestale iz filmskih scenarija tokom poslednjih 18 mjeseci.

Ovo se ne dešava samo zbog toga što producenti žele da izbegnu oznaku "samo za odrasle“, već i što sve više žene bira koji će film pogledati u bioskopu sa svojim partnerom.

Kadar iz filma &quotNiske strasti&
Kadar iz filma "Niske strasti"

Filmovi sa "pravim" scenama seksa

Među najuspešnijim primerima privlačenja publike seksom je čuvena scena prekrštenih nogu Šeron Stoun u "Niskim strastima“ ali i skoro sve scene u filmu "Devet i po nedelja“ u kojima se pojavila Kim Bejsinger. Vinsent Bruzes, predsednik filmske divizije i kompanije za marketinško istraživanje, navodi kako su producenti izbacili scene seksa iz scenarija.

"Scene seksa su se pisale, bez obzira na tekst, kako bi začinile film. Danas možete samo dobiti oznaku 'samo za odrasle' i tako izgubiti mlađu publiku. Producenti sada izbacuju takve scene i pre samog snimanja. Pitaju: 'Da li nam je zaista potreban seks? Možemo li umesto toga prostor ispuniti zasljepljujućim specijalnim efektima kako bismo zadržali oznake porodičnog filma“ kaže Bruzes.

Kadar iz filma &quotFatalna privlačnost&
Kadar iz filma "Fatalna privlačnost"

Najseksepilnije filmske scene pod tušem

Svi ukazuju na to kako su ovogodišnji kandidati za Oskare sadržali dosta nasilja, ali nimalo eksplicitnih scena seksa.

Skoriji filmovi koji su imali scene seksa nisu uspeli da osvoje publiku. Među njima su se našli "The Sessions“ sa Helen Hunt i "The Paperboy“ sa Nikol Kidman u glavnoj ulozi.

Filmski producenti su očajni u pokušajima da izbegnu oznaku "samo za odrasle“, budući da mlada publika uglavnom utiče na uspeh filmova na boks ofisu. Trend je povezan sa izveštajem studija Vorner Bros, koji ukazuje na to da žene preko 25 godina uglavnom odlučuju koji će film parovi gledati.

Kadar iz filma &quot9 i po nedelja&
Kadar iz filma "9 i po nedelja"

Kako izgleda snimanje scena seksa?

Istraživanje pokazuje i kako procenat filmova sa oznakom "samo za odrasle“ rapidno opada. Samo dva filma koja sadrže seks i golotinju uspeli su prošle godine da dođu do prvih 10 mesta na boks ofisu.

Adrian Lin, koji je režirao "Devet i po nedelja“ i "Fatalnu privlačnost“ tvrdi da ova dva filma uopšte ne bi uspela danas. Iz Holivuda još ukazuju na to kako se ne cene bespotrebne scene seksa, pogotovo u eri kada je pornografija tako dostupna na internetu.

Film/TV

Ovacije za Lauševićev povratak

Film "Smrdljiva bajka" scenariste i reditelja Miroslava Momčilovića, sa Žarkom Lauševićem i Jelenom Đokić u glavnim ulogama, sinoć je premijerno prikazan u prepunom "Sava" Centru.

Film/TV četvrtak 26.11. 10:35 Komentara: 14

Rajan Gosling kao Nil Armstrong

Film zasnovan na životu slavnog američkog astronauta Nila Armstronga pominje se u Holivudu od 2003. kada se kao mogući reditelj spominjao Klint Istvud. Prema pisanju sajta Dedlajn, projekat je nedavno ponovo aktuelizovan, uz predlog da se uloga prvog čoveka koji je kročio na Mesec poveri Rajanu Goslingu, a režija Demijenu Šazelu (Whiplash).

Film/TV sreda 25.11. 19:00 Komentara: 11

Žarko Laušević: Moja karijera ne zavisi od mene

Film reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića "Smrdljiva bajka", koji je još od početka snimanja pratila ogromna pažnja medija zbog činjenice da je posle pauze od 15 godina glumac Žarko Laušević opet stao pred kamere, prikazan je u ponedeljak u bioskopu "Roda" na projekciji za novinare.

Film/TV sreda 25.11. 09:59 Komentara: 16
strana 1 od 1236 idi na stranu