Džejms Franko na Bulevaru slavnih

Popularni glumac mlađe generacije Džejms Franko dobio je zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 08.03.2013.

17:42

Default images

''Radeći godinama sa Džejmsom naučio sam mnogo stvari o njemu'', rekao je Rejmi. ''Džejms je učitelj, pesnik, skulptor, glumac, reditelj, pisac, producent. Čini se da uvek otkrivam neko njegovo novo interesovanje i poduhvat''.

Franko je rekao prisutnima da bi želeo mnoga imena da stavi pored svog na ovo priznanje.

Franko je rodjen 1978. godine u Kaliforniji, proslavio se ulogama u filmovima ''Milk'' i ''Džejms Din'', a nominovan je za Oskara za najboljeg glavnog glumca u filmu ''127 sati'' 2010. godine.

U međuvremenu popularni glumac ne sedi skrštenih ruku, već priprema svoj brodvejski debi u pozorišnoj predstavi "O miševima i ljudima" koja se pravi po književnom klasiku Džona Stajnbeka.

Franko će u predstavi tumačiti ulogu Džordža u priči o dva radnika imigranta za vreme velike ekonomske depresije tridesetih godina prošlog veka.

Ovaj komad poslednji put je igran na Brodveju 1974. godine sa Džejmson Erlom Džonsonom i Kevinom Konvejem koji je igrao ulogu Lenija u predstavi. Još uvek nije saopšteno ko će u novoj verziji predstave igrati Lenija.

Džejms Franko u novom filmu o porno glumici Lindi Lovlejs igra vlasnika "Plejboja" Hjua Hefnera, a film je svoju premijeru imao u januaru ove godine na filmskom festivalu "Sandens".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: