"Mama" i "Linkoln" u bioskopima

Drama Stivena Spilberga "Linkoln" i horor Giljerma del Tora "Mama" od 7. marta će biti na redovnom repertoaru domaćih bisokopa, najavili su distributeri.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.03.2013.

21:58

Default images

Intimna priča o 16. predsedniku Sjedinjenih Američkih Država i njegovoj borbi da se, usred krvavog građanskog rata, u parlamentu izbori za amandman kojim bi se ukinulo ropstvo, premijerno je prikazan poslanicima Narodne skupštine Srbije, a zatim na nedavno završenom Festu.

Spilberg prikazuje četiri poslednja meseca Linkolnovog života i političku borbu za ciljeve koji su oblikovali savremenu globalnu istoriju.

Linkoln je prikazan kao državnik, otac i suprug, vojskovođa, ali i kao zabavan pripovedač, usamljen čovek koji nosi nezamisliv teret istorije i odlučan donosilac odluka.

Američkog predsednika igra Danijel Dej-Luis, kome je ta uloga donela trećeg Oskara u karijeri, a u glumačkoj ekipi su i Sali Fild, Džozef Gordon-Levit, Tomi Li Džons i drugi.

Horor "Mama" je priča o dve devojčice koje su nestale u šumi istog dana kad je njihova majka ubijena.

Onog dana kad je njihov otac ubio njihovu majku, sestre Viktorija i Lili su nestale. Njihov stric Lukas i njegova devojka Anabel tragali su za njima pet godina, ali kad ih, igrom slučaja, pronađu u oronuloj kolibi, par će se zapitati da li su devojčice jedini gosti koje su doveli u svoj dom.

Dok Anabel bude pokušavala da decu upozna sa normalnim načinom života, postajaće sve više ubeđena da je neko zlo prisutno u njihovoj kući.

Glavne uloge tumače Nikolaj Koster Valdo i Džesika Častejn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: