Najbolje filmske scene "pod tušem"

Jedno od najomiljenijih mesta u stanu za mnoge sineaste je kupatilo. Američki magazin “Tajm” napravio je listu najboljih filmskih scena u kadi/kupatilu, a na njemu se očekivano našla i čuvena scena ubistva Dženet Li pod tušem u “Psihu”.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 06.03.2013.

10:30

Default images

Pored "Psiha" i nasilnih kadrova ubistva Merion Krejn u "Bejts Motelu" uz "jezivu" muziku Bernarda Hermana, pogledajte još neke od najupečatljivijih scena “pod tušem”, a svoje predloge ostavite u komentarima. Prikaz “kralja kokaina” Tonija Montane dolazi iz kultnog filma “Lice s ožiljkom” Brajana De Palme, sa harizmatičnim Alom Paćinom u glavnoj ulozi. Pojavljivanje ruke Fredija Krugera u kadi Nensi Tompson u “Stravi u ulici brestova” jedna je od najpoznatijih horor scena, a ako je kojim slučajem niste videli - vreme je da ispravite taj propust. Ulogom u “Zgodnoj ženi” Džulija Roberts osvojila je srca publike širom sveta, a njen šarm vlada I u kadi punoj pene. Vivijan i Edvard imali su tokom filma dve velike scene u kadi... U filmu “Veoma opasna romansa" (Out of Sight) Stivena Soderberga, hemija između Dženifer Lopez i Džordža Klunija ispostavi se jačom i od pištolja s kojim je "lepotica sa značkom" Karen Sisko gotovo ušetala u kadu kriminalca Džeka Folija. Svakako da se iz ovog filma pamti i scena "muvanja" iz prtljažnika. Veliki Lebovski” našao se na ovoj listi zahvaljujući urnebesnoj sceni u kojoj Djudu tokom opuštanja u kupatilu uleću nihilisti. Upečatljivi deo sjajnog filma Sema Mendesa “Američka lepota” svakako je scena u kadi sa Kevinom Spejsijem I Menom Suvari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: