Najbolji film ikada postaje serija?

Reditelj Stiven Spilberg najavio je da će se uskoro upustiti u pretvaranje filma „Napoleon“ u mini seriju. Reč je nikada realizovanom projektu za koji je Stenli Kjubrik svojevremeno tvrdio da je najbolji film svih vremena.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.03.2013.

15:20

Default images

„Nemoguće je opisati vam šta ću da uradim. Samo ću reći da očekujem da snimim najbolji film ikada“, napisao je legendarni reditelj Steli Kjubrik 1971. godine u pismu upućenom filmskim studijima koji su odbili njegov projekat.

„Napoleon“ je trebalo da bude istorijski ep neviđenih razmera, koji će dočarati izbudljivu sudbinu jednog od najznačajnijih Francuza svih vremena. Kao glavni glumci pominjani su Oskar Verner i Odre Hepbern, ali se od snimanja na kraju ipak odustalu.

Tek sada stižu bolja vremena za „najbolji film ikada“, ako je verovati veteranu Stivenu Spilbergu, koji sa Kjubrikovim potomcima pregovara o snimanju mini serije „Napoleon“.

U razgovoru za francuske medije, Spilberg je najavio da već neko vreme razvija Kjubrikov scenario, ali ne za bioskopsko platno već za male ekrane.

To neće biti prvi put da Spilberg nastavlja tako gde je Kjubrik stao, jer je mlađi reditelj i ranije dovršavao i ekranizovao neke Kjubrikove projekte. Osim toga, u saradnji sa Tomom Henksom već je potpisao uspešne serije u televizijskoj produkciji HBO mreže.

Spilberg je Francusku posetio kako bi svečano prihvatio ulogu predsednika žirija predstojećeg filmskog festivala u Kanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: