"Crna Zorica" ide u Ameriku

Dugometražni igrani film "Crna Zorica" reditelja Radoslava Pavkovića i Hristine Hadžiharalabus imaće američku premijeru u zvaničnoj selekciji festivala "Sinekvest" (Cinequest), koji je u toku u San Hozeu u Kaliforniji.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 02.03.2013.

12:18

Default images

Festival je počeo 26. februara i traje do 10. marta. Naš film učestvuje u selekciji "Global Landscapes Film Competition" i imaće tri projekcije, a predviđen je i razgovor publike sa autorima.

Neki od uglednih gostiju ovog festivala su nobelovac Salman Ruždi, glumac Harison Ford, pisac Čak Palenik...

Posle "Sinekvesta" film "Crna Zorica" učestvovaće na festivalu u Feniksu u Arizoni.

„Crna Zorica“ je crnohumorna bajka o ukletoj devojci koja donosi nesreću svakom ko se u nju zaljubi. U filmu igraju Branislav Trifunović, Ljuma Penov, Mirjana Karanović, Nikola Pejaković, Mihajlo Miša Janketić, Olga Odanović, Zoran Cvijanović, Miloš Samolov, Dobrila Stojnić, Mladen Andrejević, Dubravko Jovanović i Stefan Bundalo.

Producent filma je "Super Films Int." iz Beograda, a koproducenti su kompanije iz Poljske, Grčke i sa Kipra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: