Krugovi sinoć premijerno na FEST-u

Srpska premijera filma "Krugovi" reditelja Srdana Golubovića održana je sinoć sa velikim uspehom u "Sava centru" u glavnom programu 41. Festa.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 24.02.2013.

09:44

Default images

Beogradska publika odlično je primila ovu ozbiljnu i kvalitetnu dramu, isto kao i gledaoci i članovi žirija u Americi, na svetskoj premijeri na Sandensu i u Nemačkoj, na festivalu u Berlinu.

Dugim i snažnim aplauzom pozdravljeni su autor i mnogobrojna ekipa "Krugova" koja se poklonila posle projekcije.

Upečatljive uloge ostvarili su Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Leon Lučev, Nikola Rakočević, Hristina Popović, Vuk Kostić i drugi.

Scenario su napisali Srđan Koljević i Melina Pota Koljević, inspirisani sudbinom mladog vojnika Srđana Aleksića koji je 1993. godine životom platio za svoj moralni podvig.
Sa sinoæne premijere u Sava Centru; Foto: Tanjug
Reditelj Golubović obratio se publici i javno izrazio zahvalnost Srđanovom ocu Radetu Aleksiću koji je prisustvovao premijeri. Gledaoci su uzvratili aplauzom, cela sala je ustala a na mnogim licima videle su se suze.

Film postavlja pitanje da li je herojsko delo uzaludna žrtva ili kao kamen bačen u vodu proizvodi krugove koji se šire kroz vreme i prostor podstičući nas da činimo nova dobra dela.

Savremena priča prati paralelne događaje u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju. Snimljena je u koprodukciji više evropskih zemaljaa, a glavni producent je beogradski "Baš Čelik".

Recenziju "Krugova" pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: