Nagrada za "Crnu Zoricu" u Kotbusu

Autori filma "Crna Zorica" Hristina Hadžiharalabus i Radoslav Pavković dobitnici su ovogodišnje nagrade "Cottbus Discovery Award", koja im je uručena na svečanosti u okviru filmskog festivala 'Kotbus'' u Berlinu.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 14.02.2013.

13:48

Default images

Nagradu za "filmsko otkriće godine" dodeljuje ''Kotbus'', festival filmova iz istočne Evrope. Direktor festivala Roland Rust, dodeljujući nagradu dobitnicima, naglasio je "da je u pitanju izuzetan film", saopšteno je iz filmske kuće "Super Films Int."

Radnja filma smeštena je u savremenu istočnu Srbiju, koja je i dalje uronjena u praznoverja i predrasude.

Zorica, koju igra Ljuma Penov, nosi prokletstvo - od kada se njena prva ljubav misteriozno udavila u reci, muškarci u njenoj blizini umiru na najčudnije načine.
Hristina Hadžiharalabus i Radoslav Pavkoviæ sa nagradom
Ljuti seljani su joj zbog toga nadenuli nadimak ''poljubac smrti", a priča se komplikuje kada Mane, u tumačenju Branislava Trifunovića, tvrdoglavi policajac koji ne veruje u "bapske priče" i veštičarenje, pokuša da otkrije da li je Zorica zaista serijski ubica ili samo devojka željna ljubavi.

Scenario za film su napisali Goran Mojsin i Hristina Hadžiharalambus, direktor fotografije je Vladan Janković, autor muzike Dimitris Fricalas, scenograf Aljoša Spajić, kostimograf Zora Mojsilović, montažer Marko Glušac. U filmu igraju i Mirjana Karanović, Nikola Pejaković, Mihajlo Miša Janketić, Olga Odanović, Zoran Cvijanović, Miloš Samolov, Dobrila Stojnić, Mladen Andrejević, Dubravko Jovanović i Stefan Bundalo. Producenti su Super films (Beograd), Federico film (Varšava), Frame by frame (Nikozija) i 'Pan entertainment (Atina).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: