Oskari: Produžen rok za nominacije

Glasanje za nominacije za Oskara biće produženo za dan zbog problema sa novim sistemom onlajn glasanja, saopšteno je iz američke Akademije za film i nauku.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.01.2013.

17:40

Default images

U saopštenju se navodi da je rok za 6.000 članova Akademije da glasaju za nominacije za najbolji film, režiju, glumce... produžen do petka, 4. januara.

"Produžavanjem glasanja pružili smo svima priliku da pređu na onlajn glasanje", navodi se u saopštenju. "Zahvalni smo članovima što su nam se pridružili u tom procesu".

Nominacije za Oskare biće saopštene 10. januara čime će početi nedelje spekulacija i kampanja filmskih studija. Dobitnici nagrada biće poznati 24. februara.

Akadenima je ove godine počela sa elektronskim glasanjem, prvi put u svojoj 85 godina dugoj istoriji, ali članovi mogu da glasaju i klasično, na listićima.

Jučerašnje saopštenje usledilo je posle izveštaja da su pojedini članovi imali proglema sa logovanjem na novi onlajn sistem i da će produženje roka omogućiti da se ti problemi reše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: