Beluči:Biću Srpkinja u ratnom filmu

U intervjuu koji je dala Novostima, gošća ovogodišnjeg Kustendorfa Monika Beluči otkrila je da uči srpski jezik za potrebe filma, radnog naslova `Ljubav i rat`, čije snimanje počinje u maju. Naima, proslavljena glumica igraće Srpkinju u novom filmu Emira Kusturice.

Kultura

Izvor: N. JANKOVIÆ

Nedelja, 20.01.2013.

11:37

Default images

"Tačno je, Emir i ja smo se dogovorili. Postaću Srpkinja u ratnom filmu čija se radnja dešava na ovim prostorima. Radni naslov filma je `Ljubav i rat`. Paralelno sa ratnom, dešava se i ljubavna priča. Znam da će biti puno nasilja ali i poetike, i čistih emocija."

Kako je došlo do toga da prihvatite još jednu izazovnu ulogu?

"Gledala sam sve Emirove filmove, pratim sve što u životu radi, a „Dom za vešanje“ je jedno od najznačajnijih ostvarenja svetske kinematografije. Više referenci da ulogu prihvatim nije bilo potrebno, radujem se prvom danu snimanja."

Igrali ste u velikom broju stranih filmova, da li se još osećate kao stoprocentna Italijanka?

"U Italiji sam završila osnovnu i srednju školu, pa fakultet. Italijanka sam u potpunosti, sada ću se naći u koži Srpkinje i to će biti još jedna velika avantura za moj identitet. Počinjem da učim vaš jezik. Glumci inače imaju dobar sluh za jezike, jedino izbegavam da pevam na bilo kom jeziku, iz poštovanja prema pravim pevačima" kaže Monika Beluči za Novosti.

Slavna filmska glumica Monika Beluči stigla je u subotu popodne u Drvengrad u pratnji domaćina Kustendorfa, reditelja Emira Kusturice, a dočekao ju je veliki broj novinarskih ekipa, posetilaca, učesnika i gostiju festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: