Film o Tesli snimaće se u Srbiji

Snimanje visokobudžetnog filma "Tesla, vladar sveta" u fazi je pretprodukcije. Predstavnici holivudskog "Univerzala" nedavno su bili u tajnoj poseti Beogradu i Srbiji, u potrazi za lokacijama na kojima će se snimati film o našem genijalnom pronalazaču.

Kultura

Izvor: Izvor: Novosti/A.P.

Petak, 09.11.2012.

09:17

Default images

Kako "Novosti" saznaju, prvobitna ideja je bila da se film snima u Velikoj Britaniji, ali su se čelni ljudi "Univerzala" oduševili Srbijom i rešili da "kulise" grade ovde.

- Tokom nekoliko dana obišli smo na desetine lokacije u Beogradu i širom Srbije, posetili smo i filmske studije, a predstavnici "Univerzala" su otišli zadovoljni i pristali da "Teslu" snimamo ovde - kaže za "Novosti" Vladimir Rajčić, scenarista i suvlasnik "V.P.R produkcije", koja velikim delom stoji iza budućeg holivudskog hita.

Scenarijom je obuhvaćen ceo Teslin život, sa naglaskom na stvaralački najplodnije godine. Film je dobio podršku američke i srpske vlade, a uz finansijsku i marketinšku potporu "Univerzala", životna priča velikog naučnika biće ekranizovana u maniru blokbastera, u 3D produkciji. Film će biti snimljen na engleskom jeziku, a glavne uloge rezervisane su za holivudske glumce. Kristijan Bejl je i dalje najozbiljniji kandidat za ulogu Tesle, međutim, rokovi snimanja su promenjeni, pa producenti pokušavaju da se usklade sa novim obavezama slavnog glumca.
Među svetskim imenima koja bi već od februara mogla da "šetaju Beogradom" izdvajaju se Nikolas Kejdž, Lolita Davidovič i Harison Ford.

- Najveći deo budžeta je već obezbeđen, ostalo je da osiguramo i jedan mali deo. Od konačnog zbira zavisi i angažman ostalih holivudskih imena, od reditelja, do glumaca koji će ovekovečiti Tesline savremenike, poput Tomasa Edisona, Džej Pi Morgana - objašnjava Rajčić.

U Srbiji će se uskoro graditi kulise Njujorka i nekih drugih gradova važnih u biografiji Nikole Tesle, a u našoj zemlji biće organizovan kasting za sporedne uloge. Ostatak filma biće sniman u Čikagu. Za međunarodnu distribuciju, marketing i pi-ar biće zadužen studio "Univerzal", a kako je nedavno pisao poznati magazin "Holivud riporter", to ovaj film čini "sigurnim pikom" za ugledne nagrade.

O Nikoli Tesli u popularnoj kulturi pročitajte više ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: