Slobodna zona: Muzičko zagrevanje

Ovogodišnje muzičko zagrevanje za festival Slobodna zona podrazumeva koncerte bendova The EX i Bernays Propaganda. U Kulturnom centru Rex uz muziku i dobar provod posetioci mogu da se informišu o predstojećoj Slobodnoj zoni koja će trajati od 2. do 7. novembra.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 25.10.2012.

19:11

Default images

Saradnja Slobodne zone i Ring Ring festivala traje već nekoliko godina kada je u pitanju muzičko zagrevanje u Kulturnom centru REX, a Slobodnu zonu, festival angažovanog filma, prate program i muzika koji su njoj svojstveni, što je najbliže onome što radi Ring Ring festival.

„Kockice su se dobro složile. Sastav The EX je bio na turneji i zajednička želja festivala Slobodna zona i naša je da njih ponovo dovedemo u Beograd. Dolaze u paketu sa makedonskim Bernays Propaganda alternativnim rok sastavom sa kojim sviraju već nekoliko koncerata na Balkanskoj turneji“, kaže Bojan Đorđević, umetnički direktor Ring Ring festivala.

Oba festivala imaju svoju publiku koja zna šta da očekuje, ali i one koji na ovo muzičko zagrevanje dođu da se informišu o predstojećoj Slobodnoj zoni koja će trajati od 2 do 7 novembra.

“Od ove godine smo uveli poziciju gosta selektora, dakle pored moje koleginice Branke Pavlović i mene, ovogodišnji selektor će biti Dubravka Ugrešić i ona će predstaviti nekoliko filmova kojima je zajednički imenitelj pitanje imigranata u zapadnoj Evropi. Pored toga pokrenuli smo govorni projekat koji se zove "Noćni razgovori", a cilj je da sa beogradskom publikom posle projekcije u 21h zajedno porazgovaramo o filmovima koji zajedno pokreću razne teme savremenog društva kod nas u regionu ili u svetu", kaže Rajko Petrović, Selektor festivala „Slobodna zona“:

Slobodna zona će i ove godine ponuditi raznovrsnost ali će i dalje prikazivati odlične dokumentarne i igrane filmove koji se bave zanimljivom kritikom društva. Festival otvara film „Gde idemo sada?“ Nadin Labaki, a organizatori su istakli i „Indignados“, „Nije ti život pjesma Havaja“, „Ponovo zajedno (10 godina nakon rata)“, „Hana Arent“, „Pank sindrom i „Fudbaleri buntovnici“.

Veliki broj autora iz raznih zemalja svojim ostvarenjima će i ovaj put zabavljati Beogradsku publiku i ljubitelje festivala Slobodna zona.

The EX: Uvek sveži i mladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: