Momčilovićev film uspešan u Londonu

Film Miroslava Momčilovića "Smrt čoveka na Balkanu", čija je beogradska premijera zakazana za 16. novembar u Sava-centru, posle prikazivanja na festivalima u Hamburgu i Antaliji, prikazuje se na 56. Filmskom festivalu u Londonu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 14.10.2012.

12:28

Default images

Film višestruko nagrađivanog scenariste i reditelja Momčilovića, na festivalu u Londonu ima tri projekcije, prikazan je 12. oktobra, druga projekcija je danas 14. oktobra i rasprodata je, a treća projekcija u Londonu je 16. oktobra.

Film "Smrt čoveka na Balkanu", crna komedija čija se radnja dešava u jednom stanu, u jednom danu, priča je snimljena iz perspektive web kamere. Film je svetsku premijeru imao na prestižnom internacionalnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, gde je dobio nagradu za najbolji nezavisni film.

Nakon brojnih nagrada na festivalima u Sava centru 16.novembra publici će se pokloniti ekipa filma: Emir Hadžihafizbegović, Radoslav Milenković, Bojan Žirović, Nataša Ninković, Anita Mančić, Ljubomir Bandović, Branislav Trifunović, Milica Mihajlović, Bojan Lazarov, Nikola Ðuričko, Miloš Samolov, Aleksandar Ðurica, Mirjana Karanović i Nikola Kojo.

Posle beogradske premijere 16. novembra film će biti u redovnoj filmskoj distribuciji u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: