"Jelena, Katarina, Marija" u SC

Igrani film "Jelena, Katarina, Marija" u režiji Nikite Milivojevića, koji je sa Dušanom Mikljom i autor scenarija, imaće beogradsku premijeru 12. oktobra, u 20.30 sati, u "Sava centru".

Izvor:
Podeli

Od 18. oktobra film će se naći i na redovnom bioskopskom repertoaru. Ovaj filmski debi poznatog pozorišnog reditelja Nikite Milivojevića govori o sudbinama tri devojke iz Beograda koje su upoznaju u Njujorku, gde su emigrirale, što je i tema romana Dušana Miklje "Njujork, Beograd".

Svaka od njih je napustila Beograd iz nekog svog razloga: Katarina, sredinom devedesetih u potrazi za boljim životom; Jelena je krajem devedesetih pobegla od bombardovanja; Mariji je tokom rata poginuo dečko za kojeg je želela da se uda i zbog toga je odlučila da zauvek ode iz zemlje.

U potrazi za novim životom, u nekoj drugoj stvarnosti, u kojoj nikada nisu ni sanjale da mogu da budu, sa svojim pogubljenim iluzijama, strahovima, nadama, one trže svoje mesto. Odlazak nije rešio probleme zbog kojih su otišle, već ih je, na neki način, učinio još težim.

Jedna od njih se zato vraća u Beograd i želi da tu rodi dete.

Jelena, Katarina, Marija su tri imena umesto mnogih imena, metafora jedne mnogo šire, globalne priče, miliona apatrida danas.

Naslovne uloge u filmu tumače Borka Tomović, Jelena Stupljanin i Milica Zarić. Osim njih u filmu igraju i Džej Mejer (Jay Meyer), Miki Karpenter (Mickey Carpenter), Dominik Markus (Dominic Marcus). Producent filma je "Five Star Production" iz Beograda.

Prati B92 na Viberu

Film/TV

Pirati sa Kariba ostvarili najveću vikend zaradu u SAD

Najveću zaradu na osnovu prodaje ulaznica u SAD i Kanadi tokom vikenda imao je film "Pirati s Kariba: Mrtvi ljudi ne pričaju priče" (Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales), dok je komedija Dvejna Džonsona "Čuvari plaže" (Baywatch) ostvarila neočekivano loš rezultat.

Film/TV ponedeljak 29.05. 08:19 Komentara: 7
strana 1 od 1418 idi na stranu