Premijera "Ljuljaške" 3. oktobra

Premijera dugometražnog igranog filma "Ljuljaška", rediteljke Tamare Drakulić, održaće se u Dvorani kulturnog centra u Beogradu 3. oktobra u 21h. Scenaristkinje i glavne akterke filma su Tamara Drakulić i Ana Ivanović.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

10:22

Default images

Ideja za film je nastala iz muzičke radio emisije na nezavisnom internet radiju, Novi radio Beograd, koju su vodile Ana i Tamara.

U nedostatku tema, njih dve su odlučile da lažu da se nalaze u Americi. Puštajući različite zvuke, kao i muziku karakterističnu za područja kroz koja navodno prolaze, pokušale su da dočaraju svoje imaginarno putovanje.

Tamara je rediteljka, Ana scenaristkinja, pa je bilo prirodno da požele da naprave i film. Bilo je teško ubediti bilo koga da je sa tako malim budžetom koji su zamislile uopšte moguće snimiti dugometražni film, a posebno u Americi. U produkciji nezavisnoj od bilo koje fondacije ili ministarstva, kao svaka prava avantura, nastao je radio road movie "Ljuljaška".

Putem 66, ”majkom svih puteva”, Ana i Tamara započinju svoju potragu za omiljenim muzičarem Džekom Oblivianom, legendom garažnog rokenrola. Kanjoni Arizone, teksaške prerije, prašnjavi putevi Oklahome, stenovite obale Pacifika, crno bluzersko srce Memfisa, i lavirinti Las Vegasa, stvaraju magičnu igru svetlosti kroz koju nas film ”Ljuljaška” na veoma šarmantan način vodi.
 
Svetska premijera filma "Ljuljaška" je zakazana za 3.oktobar u 21h u Dvorani kulturnog centra u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: