Na proleće novi Alomodovarov film

Pala poslednja klapa filma kojom se slavni španski reditelj, posle gotovo tri decenije pauze, vraća komediji.

Kultura

Izvor: novosti.rs

Subota, 22.09.2012.

20:49

Default images

Pre nekoliko dana pala je poslednja klapa najnovijeg filma Pedra Almodovara “Usputni ljubavnici”, kojom se slavni španski reditelj, posle gotovo tri decenije pauze, vraća komediji, žanru koji ga je proslavio osamdesetih godina.

"Ljudi kažu da vole moje nove filmove, ali da su se ranije mnogo više smejali sa mnom. Vreme u kome živimo je najgore moguće, ali je baš zato najbolje za komediju. Ovo je trebalo da bude drama, ali se pretvorilo u pravu komediju" kazao je Almodovar na proslavi poslednje klape.

Prošle su 24 godine otkako su “Žene na ivici nervnog sloma” osvojile i nasmejale publiku širom sveta. Usledila je promena tona, a filmovi slavnog reditelja postali su ozbiljniji i mračniji. “Usputni ljubavnici” predstavljaju radikalan zaokret u odnosu na Almodovarovu poslednju dramu-triler “Koža u kojoj živim”.

Gotovo ceo film odigrava se u avionu, na 10.000 metara iznad zemlje. Za potrebe snimanja, preuređen je jedan “erbas”, u kome se dešavaju neobični susreti, poznanstva, ali i svađe, raskidi...

"Moji junaci se suočavaju sa najvećim strahovima i strepnjama, a pomoć mogu da očekuju samo od nepoznatih saputnika. Oni su sami, ogoljeni, daleko od civilizacije i tehnologije, nemaju pomoć interneta, ajfona, ajpoda. Ništa da im skrene pažnju" objašnjava Almodovar.

U “Usputnim ljubavnicima” španski oskarovac ponovo će sarađivati sa Sesilijom Rot, Havijerom Kamarom i Lolom Duenjas, a u epizodnim ulogama videćemo i Almodovarove omiljene glumce Penelope Krus i Antonija Banderasa.

Premijera filma očekuje se na proleće i biće simultano organizovana u što više gradova širom sveta, kako bi osujetili ilegalne “distributere”. Poslednji filmovi Pedra Almodovara obarali su neslavne rekorde po broju piraterisanih snimaka.

Legendardna scena iz Almodovarovog filma "Visoke potpetice"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: