Polanski spaja erotiku i crni humor

Roman Polanski, koji je prošle godine režirao hvaljenu filmsku verziju pozorišnog hit komada „God of Carnage” (Bog krvoprolića), sada će adaptirati erotsku crnu komediju „Venus in Fur” (Venera u krznu), javlja Los Angeles Times.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 21.09.2012.

17:19

Default images

„Venus in Fur” je priča Dejvida Ajvsa o naizgled naivnoj i nepirlagodljivoj glumici koja odlazi na audiciju kod scenariste/reditelja. Postepeno uspeva da uz pomoć smicalica i trikova promeni odnos moći i uspostavi dominaciju nad njim.

U predstavi na Brodveju glavne uloge igrali su Nina Arijanda i Hju Dansi. Filmska verzija Polanskog biće na francuskom jeziku a njegova supruga Emanuel Senje igraće uz Luja Garela.

 

„Dugo već čekam priliku da snimim film na francuskom sa Emanuel”, kazao je 79-godišnji reditelj za Hollywood Reporter. „Dok sam čitao ’Venus in Fur’ shvatio sam da je to taj trenutak. Toliko sam se naoštrio da prenesem na filmsko platnu ovu briljantnu crnu komediju da sam odlučio da je snimim pre ’D.’, za čiji će i scenraio i pretprodukciju trebati još nekoliko meseci”.

Entertainment Weekly je primetio veliku razliku u godinama između glumačkog para: Senjeova ima 46 a Garel 29 godina; u brodvejskoj verziji Arianda ima 28 a Dansi 37.

„Razlika u godinama bi mogla da unese još jedan obrt u toj igri moći - ili će Polanski zameniti likove pa će redietlj biti žena a glumac muškarac?”, pita se Entoni Breznikan iz EW. 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: