Autor "Glumca" snima sa Henksom?

„Oskarom” ovenčani francuski reditelj Mišel Azanavisijus pregovara o snimanju filmske adaptacije romana „In the Garden of Beasts” Erika Larsona o američkom ambasadoru u predratnoj naci Nemačkoj.

Izvor:
Beta
Beta

Prvi projekat autora „Glumca” (The Arits) nakon osvajanja zlatne statuete izgleda da će biti velikobudžetna drama sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi.

Henks će tumačiti Vilijama Doda, odmerenog profesora iz Čikaga koji postaje prvi američki ambasador u Hitlerovoj Nemačkoj. Njegova porodica u početku uživa u živahnom Berlinu, čak se ćerka Marta (uloga koja se trenutno nudi Natali Portman) upušta u niz afera sa zgodnim muškarcima trećeg Rajha.

Uskoro ambasadoru stižu izveštaji o nasilju nad Jevrejima ali njegove depeše bivaju dočekane u SAD sa ravnodušnošću.

Nakon trijumfa na ovogodišnjoj dodeli „Oskara" Mišel Azanavisijus je imao nekoliko projekata u planu, uključujući i komediju u produkciji Vila Farela, ali će „In the Garden of Beasts” po svoj prilici biti prvi film koji će snimiti pod holivudskim nebom.

Film/TV

Film "Otadžbina" Olega Novkovića na Festu

Novi film reditelja Olega Novkovića, “Otadžbina”, po scenariju Milene Marković, koji je imao svoju svetsku premijeru u zvaničnom takmičarskom programu festivala u Varšavi, biće premijerno prikazan srpskoj publici na svečanoj premijeri u okviru ovogodišnjeg Festa.

Film/TV četvrtak 4.02. 21:50 Komentara: 1

Ekipa filma “Zvizdan“ na 44. Festu

Film "Zvizdan" hrvatskog reditelja Dalibora Matanića biće prikazan na 44. Festu, koji se održava od 26. februara do 6. marta, a beogradskoj publici će se pokloniti ekipa filma, najavili su danas organizatori.

Film/TV četvrtak 4.02. 14:10 Komentara: 1
strana 1 od 1267 idi na stranu