Autor "Glumca" snima sa Henksom?

„Oskarom” ovenčani francuski reditelj Mišel Azanavisijus pregovara o snimanju filmske adaptacije romana „In the Garden of Beasts” Erika Larsona o američkom ambasadoru u predratnoj naci Nemačkoj.

Izvor:
Beta
Beta

Prvi projekat autora „Glumca” (The Arits) nakon osvajanja zlatne statuete izgleda da će biti velikobudžetna drama sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi.

Henks će tumačiti Vilijama Doda, odmerenog profesora iz Čikaga koji postaje prvi američki ambasador u Hitlerovoj Nemačkoj. Njegova porodica u početku uživa u živahnom Berlinu, čak se ćerka Marta (uloga koja se trenutno nudi Natali Portman) upušta u niz afera sa zgodnim muškarcima trećeg Rajha.

Uskoro ambasadoru stižu izveštaji o nasilju nad Jevrejima ali njegove depeše bivaju dočekane u SAD sa ravnodušnošću.

Nakon trijumfa na ovogodišnjoj dodeli „Oskara" Mišel Azanavisijus je imao nekoliko projekata u planu, uključujući i komediju u produkciji Vila Farela, ali će „In the Garden of Beasts” po svoj prilici biti prvi film koji će snimiti pod holivudskim nebom.

Film/TV

"Taksista" vozi počasni krug

Krajem prošle nedelje u njujorškom bioskopu "Bikon", čuveni glumac Robert de Niro, stao je pred 3.000 gledalaca i obratio im se: "Svakoga dana za proteklih 40 godina prilazio mi je bar jedan čovek govoreći... pogodite šta? Hajmo svi u glas!" "Talking to me?" Gotovo jednoglasno odgovorila mu je cela sala.

Film/TV utorak 26.04. 10:27 Komentara: 6
strana 1 od 1294 idi na stranu