Treći "Hobit" stiže u julu 2014.

Treći deo trilogije "Hobit" u bioskopima širom sveta pojaviće se u julu 2014. godine, saopštili su producenti i najavili da će drugi deo trilogije sada imati novo ime.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 02.09.2012.

12:33

Default images

Treći film "The Hobbit: There and Back Again" (Hobit: Tamo i natrag) u bioskopima će se pojaviti 18. jula 2014. godine, svega sedam meseci posle novoimenovanog drugog dela - "The Hobbit: The Desolation of Smaug" (Hobit: Uništenje Šmauga) koji se u bioskopima očekuje 13. decembra 2013. godine.

Drugi film prvobitno je nosio naziv "Tamo i natrag".

Prvi film u trilogiji rađenoj prema popularnom romanu Dž.R.R. Tolkina "The Hobbit: An Unexpected Journey" (Hobit: Neočekivano putovanje) premijerno će biti prikazan 14. decembra ove godine, a glavnu ulogu Bilba Baginsa u filmovima tumači britanski glumac MArtin Friman.

Reditelj Piter Džekson i filmski studiji "Tajm Vorner", "Nju Lajn" i "MGM" saopštili su u julu da će 3D adaptacija Tolkinovog klasika biti podeljena u tri dela, a ne u dva kao što je ranije najavljeno.

Producenti smatraju da će treći film imati bolju prođu na leto - koje je najisplatljiviji period filmske industrije.

"Želeli smo kraći period između drugog i trećeg filma iz trilogije ''Hobit''. Premijera u julu omogućava nam ne samo odlično mesto u letnjoj sezoni nego će i obožavaoci moći ranije da vide finale ove epske avanture", saopšteno je iz "Tajm Vornera".

"Hobit" je roman, a sada i film, koji prethodi dešavanjima u trilogiji "Gospodar prstenova". Džekson je pre 10 godina adaptirao ovu trilogiju u Oskarom nagrađene filmove.

Mnogi kritičari, ali i obožavaoci sa nelagodom su dočekali vesti da će "Hobit" biti podeljen u tri dela budući da smatraju da Džekson nema dovoljno materijala za tri filma. Sam Džekson objasnio je da će u trećem delu koristiti dodatke koji se pojavljuju na kraju književne trilogije "Gospodar prstenova" u kojima se objašnjava istorijat Srednje Zemlje, ali i glavnih likova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: