JRT ponovo počela sa radom

Kao što je bilo i najavljeno pre izvesnog vremena, Jugoslovenska radio-televizija počela je emitovanje test programa preko interneta.

Kultura

Izvor: Izvor: klix.ba

Subota, 01.09.2012.

18:34

Default images

Pokretači JRT-a su mladi entuzijasti koji žele "vratiti barem nešto od propale Jugoslavije". Prema rečima pokretača, ona nema za cilj buđenje jugonostalgije, nego joj je cilj da spoji najveće regionalne centre Sarajevo, Ljubljanu, Prištinu, Beograd, Zagreb, Podgoricu, Skoplje i Novi Sad u jedan servis, i tako građanima u pravi trenutak prenese objektivnu, konciznu i proverenu informaciju.

Tim čini više od 50 ambicioznih i mladih volontera iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore na čijem čelu se nalazi inicijator Benjamin Hasanić.

U sklopu televizije aktivne su četiri redakcije (redakcija Informativno-političkog programa, redakcija Zabavnog i sportskog programa, redakcija Filmskog i dokumentarnog programa i redakcija Kulturno-obrazovnog, dečjeg i omladinskog programa) koje će dnevno emitovati više od 18 sati programa iz vlastite proizvodnje.

JRT je funkcionisao sve do 1990. godine, a unutar te televizije bilo je šest republičkih i dva pokrajinska RTV centra - RTV Sarajevo, RTV LJubljana, RTV Zagreb, RTV Beograd, RTV Skoplje, RTV Titograd, te RTV Novi Sad i RTV Priština.

Program Jugoslovenske radio-televizije možete pratiti OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: