Počinju 47. Filmski susreti u Nišu

Predsednica stručnog žirija 47. filmskih susreta u Nišu, koji će biti otvoreni večeras (25. 8) na Letnjoj pozornici, biće poznata srpska glumica Zlata Numanagić, dok su članovi žirija glumci Milena Pavlović i Nebojša Milovanović, saopštio je umetnički direktor festivala Dragan Vujić.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 25.08.2012.

09:17

Default images

Otvaranju festivala prethodiće tradicionalni prijem u Gradskoj kući i defile glumaca crvenim tepihom do Letnje pozornice.

Na festivalu će ove godine biti prikazano 13 filmova u zvaničnoj konkurenciji i jedan gostujući. Ostvarenje "As pik loša sudbina" imaće premijeru u Nišu.

Najviše priznanje festivala, nagrada "Pavle Vuisić" biće uručena 27.avgusta glumcu Marku Nikoliću, dok će 29. avgusta nagradu za glumački par godine dobiti Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić za role u seriji "Nepobedivo srce".

Prve večeri biće prikazani filmovi "Šešir profesora Koste Vujića" i "Crna Zorica", druge (26. 8) "Zverinjak" i "Dr Rej i đavoli", treće (27. 8) "Ustanička ulica", "Praktični vodič sa pevanjem i plakanjem", "Narcis i eho" (u bioskopu "Kupina") kao i film "Klip" koji nije za mlađe od 18 godina i čije će prikazivabnje početi iza ponoći.

U utorak (28. 8) na programu su filmovi "Parada", "Žućko - priča o Radivoju Koraću" i "Frau Ajnštajn" (bioskop "Kupina"), a u sredu (29. 8) "Smrt čoveka na Balkanu" i "As pik - loša sudbina".

Gostujući film, "Orkestar" Pjera Žalice zatvoriće festival u četvrtak (30. avgusta).

Novčani iznos nagrade za najboljeg glumca festivala, "Gran pri Naisa" je ove godine povećan i iznosiće 200.000 dinara, dok su ostale nagrade ostale na prošlogodišnjem nivou.
Nosiocima nagrada za najbolju mušku i žensku ulogu, "Car Konstantin i "Carica Teodora" pripašće po 150.000 dinara, nosioci povelja biće nagrađeni sa po 100.000 dinara, a najbolji debitant i epizodista poneće po 80.000 dinara, saopštili su organizatori.

Prateće manifestacije festivala ove godine će se održavati u niškim bioskopima "Vilin grad" i "Kupina film" gde će biti održani i omaži reditelju Mikiju Stamenkoviću i glumici Sonji Savić.

Komplet karata košta 2.000 a pojedinačna ulaznica 400 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: