"Zlatna mimoza" za rumunski film

Gran pri 26. Filmskog festivala Herceg Novi - Velika zlatna mimoza dodeljen je filmu “Iza brda” Kristijana Munđijua, dok je "Zlatnu mimozu" za najbolji scenario dobio Miroslav Momčilović za film "Smrt čoveka na Balkanu".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 07.08.2012.

16:33

Default images

Film "Djeca" Aide Begić osvojio je dve nagrade - "Zlatnu mimozu" za režiju i najbolju žensku ulogu - Marija Pikić.

Specijalno priznanje žirija, kako prenose crnogorski mediji, pripalo je reditelju Bojanu Vuletiću za film "Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem".

Nagradu ''Milan Žmukić" za izuzetan doprinos Festivalu, Savet festivala i Centar film Beograd dodelili su reditelju Darku Bajiću. Nagrada se sastoji od statuete autora Nikše Kosića i slike akademskog slikara Ljubisava Milunovića.

O pobednicima odlučivao je žiri u sastavu predsednik Vladimir Blaževski, Milena Marković i Ademir Kenović.

"Zlatna mimoza" za najbolju mušku ulogu
dodeljena e se je Branimiru Popoviću za ulogu u filmu "Aa pik - loša sudbina", reditelja Draška Ðurovića i Emiru Hadžihafisbegoviću za ulogu u filmu "Smrt čoveka na Balkanu" Miroslava Momčilovića.

Gran Pri za dokumentarni film je dodeljen je filmu “Drugi” (Framing the other) holandskog rediteljskog tandema Vilema Timerska i Ilje Kok, prema odluci žirija koga čine Dragomir Zupan, predsednik, Gena Teodosievska i Ivan Marović.

Od ove godine na filmskom festivalu u Herceg Novom su u takamičarkoj selekciji bili prikazivani i studentski filmovi. Za najboljeg su izabrani” Tango u tri lika i tri prostora”, reditelja Strahinje Savića i “Kasno smo se sreli” Marka Grbe Singa.

Filmski festival u Herceg Novom trajao je od 1. do 7. avgusta.


Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: