Peti Japanizam u DOB-u od 5-8. jula

Festival posvećen japanskoj pop kulturi, jubilarni peti "Japanizam" održaće se u Domu omladine Beograda od sutra do 8. jula, najavili su organizatori društvo Sakurabana i ambasada Japana u Beogradu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.07.2012.

11:24

Default images

Tema ovogodišnjeg festivala i nagradne izložbe radova je "Fantasy" - zmajevi i vilenjaci, vitezovi i nindže, čarolije i supermoći, pirati i čudovišta, i sve ostalo što upotpunjuje japansku viziju fantastike.

Peti "Japanizam" otvoriće film "Berserk" iz prošle godine, rimejk slavne TV serije iz 1990tih koja, kao jedno od prvih ostvarenja koja su se pojavila sa srpskim titlom, uživa kultni status na našim prostorima, utičući na formiranje ukusa čitave generacije srpskih fanova.

U holu DOB u Art šoping zoni posetioce "Japanizma" za četiri festivalska dana očekuje unikatna odeća, nakit i radovi srpskih umetnika inspirisani Japanom.

Zatim štandovi izdavačkih kuća koje se bave stripom ili temama vezanim za Japan kao i gosti iz inostranstva sa različitom anime i manga robom koja je teško dostupna u Srbiji a u Game Room-u najnovije gaming konzole, turnir u video igrama.

Zanimljivi predavači će približiti posetiocima festivala karakterističan žanrovski fenomen poznat kao "Magical girl", a gost "Japanizma" je slavni ilustrator i profesor animacije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu Rastko Ćirić.

Na jubilarnom petom "Japanizmu" predstaviće se srpski sportisti nindže, održaće se radionica japanskog manga stripa, origamija i iscrtavanja i rezanja papirnih figura.

Festival će zatvoriti Cosplay, na kome će posetioci videti kostime inspirisane japanskim animiranim filmovima, serijama i igrama, i slušati popularnu japansku muziku.

Kompletan program petog Japanizma možete pronaći ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: