Miren: Potrebno je više rediteljki

Oskarovka Helen Miren ocenila je u svom obraćanju na filmskom Festivalu u Karlovim Varima gde je primila nagradu za životno delo, da u filmskoj industriji postoji manjak žena-reditelja.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.07.2012.

12:46

Default images

Kako prenosi ''Gardijan'' britanska glumica se osvrnula na problem manjka rediteljki primetivši da ne zna koliko je žena predstavilo svoje filmove na tom festivalu.

''Sumnjam da ih je bilo 50 odsto'', rekla je ona. Glumica je rekla da su rediteljke poput Oskarovke Ketrin Bigelou i Džuli Tejmor deo "pomeranja u pravom smeru" ali je dodala da je potrebno mnogo više promena.

"Stvari su se pomerile, ali smatram da se nisu pomerile dovoljno", zaključila je ona. U svom govoru, Miren se prisetila i rediteljke i spisateljice Nore Efron, koja je preminula prošle sedmice. Miren će se pojaviti u biografskom filmu o Alfredu Hičkoku "Alfred Hičkok i Psiho" u ulozi rediteljeve žene Alme Revil.

Hičkoka će igrati Entoni Hopkins, a Džesika Bil igraće Veru Majls.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: