Počinje treći "Bosifest"u DOB-u

Treći međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom "Bosifest", u organizaciji Hendi centra "Koloseum", počinje 21. maja u Domu omladine Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2012.

11:25

Default images

Pod sloganom "Ne zovi me posebnim", do 23. maja biće prikazano blizu 40 igranih i dokumentarnih filmova iz Velike Britanije, Holandije, Italije, Danske, SAD, Kanade, Australije, Japana, Kine, Izraela, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, najavio je organizator.

U takmičarskom delu festivala biće prikazano 16 filmova, a u revijanom programu 21 ostvarenje.

Festival će otvoriti britanski kratki dokumentarac "10:4" Gaja Natanela, nakon čega će u revijalnom programu biti prikazan film "Le Piano", francuskog autora Levona Minasiana.

Selektor "Bosifesta 2012" je reditelj Oleg Novković, a nagrade za najbolji film, režiju i scenario dodeliće žiri u sastavu: glumac Svetislav Goncić, novinar Aleksandar Gajšek i reditelj Darijan Mihajlović. Kao i prethodnih godina biće dodeljena i nagrada publike.

Cilj "Bosifesta" je upoznavanje šire javnosti o pravima, položaju i potrebama osoba sa invaliditetom. Ova manifestacija daje podsticaj za integrisanje osoba sa invaliditetom u društvu i doprinosi poboljšanju komunikacije, prihvatanju različitosti i rušenju predrasuda o osobama sa invaliditetom, ocenili su organizatori.

Festival su podržali Ministarstvo rada i socijalne politike Srbije, gradske opštine Stari Grad i Savski venac, Turistička organizacija Beograda, Dom omladine Beograda i JP "Službeni glasnik".

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: