Kina: Plašimo se reakcije gledalaca

Kineske vlasti odlučile su da iz 3D verzije "Titanika" iseku "škakljivu" scenu kada Džejk (Leonardo Dikaprio) crta portret nage Rouz (Kejt Vinslet).

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 12.04.2012.

16:45

Default images

Prilikom prvog prikazivanja "Titanika" Džejmsa Kamerona 1998. godine u Kini, taj deo nije cenzurisan.

"Imajući u vidu impresivne efekte 3D tehnike, plašimo se da će gledaoci pokušati da dodirnu (grudi) i time ometaju gledanje filma drugim osobama", navela je kineska državna administracija za radio, film i televiziju.

U saopštenju tog tela se navodi da je odlučeno da se izbace scene golotinje "u cilju izbegavanja potencijalnih sukoba među gledaocima, a u želji da stvorimo etičko i harmonočno društveno okruženje", prenosi Hafington post.

"Petnaest godina sam čekao da vidim to, a ne ledene bregove u 3D", komentarisao je jedan Kinez na Internetu gde je nekoliko korisnika pozvalo na bojkot filma u znak protesta protiv cenzure.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: