Počelo snimanje filma "Jadnici"

U Velikoj Britaniji započeto je snimanje filma "Jadnici" (Les miserables) koji potpisuje Oskarom nagrađeni reditelj filma "Kraljev govor" Tom Huper.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2012.

17:04

Default images

"Jadnici" su filmska adaptacija globalne pozorišne senzacije koju je pogledalo više od 60 miliona ljudi u 42 zemlje na preko 20 jezika i još( uvek obara rekorde po posećenosti i u 27. godini izvođenja.

U filmu igraju Hju Džekmen , oskarovac Rasel Krou, En Hetavej, Amanda Sejfrid, Helena Bonam Karter, Saša Baron Koen i mnogi drugi.

Smešteni u 19-vekovnu Francusku, "Jadnici" pričaju priču o slomljenim snovima i neuzvraćenoj ljubavi, strasti, žrtvovanju i iskupljenju. Džekmen igra bivšeg zatvorenika Žana Valžana, koga, posle prekršene uslovne kazne, nemilosrdni policajac Žaver (Krou) juri već decenijama. Kad Valžan pristane da se stara o Kozeti, mlađoj ćerki Fantine (Hetavej), radnice u fabrici, njihovi životi će se zauvek promeniti.

Ovaj svetski mjuzikl s najdužom tradicijom preneće svoju snagu na veliko platno u Tom Huperovoj interpretaciji epske priče Viktora Igoa.

U Beogradu je taj mjuzikl režirao Nebojša Bradić na sceni Opere i teatra Madlenianum, sa Zafirom Hadžimanovom u glavnoj ulozi.

U naše bioskope "Jadnici" stižu 28. februara 2013.godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: