"Martovske ide" večeras na Festu

Film "Martovske ide" u režiji Džordža Klunija, koji tumači i jednu od glavnih uloga, biće prikazan večeras u Sava centru, u okviru glavnog programa 40. Festa.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 02.03.2012.

09:16

Default images

Radnja filma Martovske ide odvija se u vreme poslednjih dana osporavane predsedničke kampanje u Ohaju kada se mladi sekretar zadužen za odnose s medijima nađe usred političkog skandala koji preti da osujeti njegovog kandidata u nameri da postane predsednik.

U ovoj napetoj priči o seksu, ambiciji, odanosti, izdaji i osveti, igraju i Rajan Gosling, Filip Simor Hofman, Mariza Tomej i drugi. Na programu Festa danas je i drama "Avr" finskog režisera Akija Kaurismakija o Marselu Marksu, bivšem boemu i piscu u krizi koji se odrekao književnih ambicija i preselio u lučki grad Avr. Vodi jednostavan život, ali kada se njegova žena razboli, Marselov put se ukršta sa putem dečaka imigranta iz Afrike kome je potrebna pomoć kako bi se sakrio od policije.

Ciklus "Holivud" predstavlja dirljivu priču "Dabar" u režiji Džodi Foster, u kojoj Mel Gibson tumači lik nekada uspesnog biznismena i porodičnog čoveka koji pati od depresije i ne uspeva da se vrati na pravi put sve dok lutka u obliku dabra ne postane deo njegovog života. U takmičarskom programu "Evropa van Evrope", u Domu omladine biće prikazan film "Budućnost je večna" turskog reditelja Ozdžana Alpera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: