Snima se film "Poslednji i prvi"

Reditelj Predrag Stojić počeće snimanje igranog filma "Poslednji i prvi" u drugoj polovini marta, a glavne uloge će igrati Nikola Ðuričko i Ljubomir Bandović, najavila je beogradska producentska kuća "Anunnaki".

Kultura

Izvor: B92

Subota, 25.02.2012.

12:43

Default images

Scenario za ovu akcionu dramu, smeštenu u milje surove realnosti beogradskih ulica gde vlada tajanstveni kodeks "srpskog ruleta", napisao je Marko Krstić, a direktor fotografije je Dalibor Tonković.

Kroz intrigantnu priču o neraskidivoj povezanosti dva brata koja i dalje opstaje u nestabilnom modernom svetu, autori će predstaviti, kako je najavljeno, "današnje vreme u kome je svaka ideja o normalnom životu dovedena do apsurda".

Anesteziolog Mihajlo Lubarda "stavlja na kocku" svoj život kako bi zaštitio svog mlađeg brata Petra, koji pokušava da pobegne od posledica pogrešnih izbora iz prošlosti.

Scenario za film inspirisan je dokumentima i člancima iz dnevne štampe, kao i autentičnim svedočenjima i ispovestima učesnika i svedoka.

U glumačkoj ekipi su Nikola Ðuričko, Ljubomir Bandović, Milan Čučilović, Marko Baćović, Zlata Numanagić, Milorad Mandić Manda, Nikola Kojo, debitanti Vuk Jovanović i Mila Manojlović i drugi.

Stojić (29) je autor kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova: "Poklon" (2000), "Trenutak istine" (2001), "Bežanje" (2002), "I to je nešto" (2003), "Breme" (2004), "Tama" (2005), "Sa druge strane" (2008), "Fatum" (2009).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: