Bosanac tuži Anđelinu Žoli

Pisac, novinar i reditelj iz Bosne koji živi i radi u Hrvatskoj Džejms Džej Bredok, podneo je tužbu protiv holivudske glumice da je ideju za svoj rediteljski prvenac ukrala iz njegove knjige "Slamanje duše".

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 04.12.2011.

14:07

Default images

Džejms Bredok (Josip J. Knežević) tvrdi da je Anđelina Žoli ideju za film "U zemlji krvi i meda" uzela iz njegovog romana objavljenog 2007. godine.

Kao jednu od sličnosti između njegovog romana i filma, Bredok navodi da "glavni ženski lik u filmu Anđeline Džoli izložen konstantnom mučenju i silovanju od strane vojnika u kampu".

Takođe, on navodi da je glavna junakinja, kao i u njegovoj knjizi, "primorana da bude služavka vojnim starešinama, što je dužnost namenjena samo odabranima u zarobljeništvu".

Autor je na sudu tražio odštetu za krađu ideje.

Premijera Anđelininog prvenca zakazana je za 23. decembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: