Filmovi Petra Kralja u Kinoteci

U Muzeju kinoteke 20. decembra biće prikazana tri filma u kojima je igrao veliki glumac Petar Kralj, koji je preminuo prošlog meseca u 71. godini.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.12.2011.

14:02

Default images

Program počinje u 17 sati filmom "Sok od šljiva" koji je 1981. godine režirao Branko Baletić, a Kralj je igrao lik Stojanovića.

U 19 sati sledi projekcija "Kako sam sistematski uništen od idiota". U tom filmu Slobodana Šijana iz 1983. godine Kralj je bio Doktor.

Na kraju, u 21 sat biće prikazani "Sinovci" Siniše Kovačevića iz 2001. godine, kada je Kralj oduševio i publiku i kritiku kao Obrad Srećković.

Taj izuzetno dočaran, uverljiv i potresan lik bio je njegova prva, a ispostavilo se i jedina glavna uloga u igranom filmu.

Kralj je učestvovao u više desetina dugometražnih i kratkih ostvarenja, ali u malim rolama, a slavu i priznanja stekao je svojim kreacijama na televiziji i u pozorištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: