Prvi "Hobit" stiže krajem 2012.

Prvi od dva dela prednastavka "Gospodara prstenova", film "Hobit: Neočekivano putovanje" režisera Pitera Džeksona, premijerno će biti prikazan 14. decembra 2012. godine.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2011.

19:20

Default images

Od članova glumačke ekipe trilogije "Gospodara prstenova", u "Hobitu" će biti Ijan Mekelen, Endi Serkis, Ilajdža Vud, Orlando Blum, Kejt Blančet, Kristofer Li, Ijan Holm i Hjugo Viving, a njima će se pridružiti i Evandželin Lili i Silvester Mekoj.

Bilba Baginsa igraće engleski glumac Martin Friman, zvezda britanske serije "Ofis".

Radnja filma "Hobit: Neočekivano putovanje" prati putovanje Bilba Baginsa u izgubljeno kraljevstvo patuljaka Erebor, koje je zauzeo zmaj Šmaug. Na putu Srednjom zemljom, Bilbo se sreće sa podmuklim Golumom (Endi Serkis) i prvi put dospeva u dodir sa njegovim "prekrasnim" prstenom, koji im zauvek povezuje sudbine.

Drugi deo Džeksonovog prednastavka, nazvan "Hobit: Tamo i ponovo nazad", biće premijerno prikazan u bioskopima 13. decembra 2013.

Pored Fren Volš, Filipe Bojns i Pitera Džeksona, koji su pisali i scenario za "Gospodara prstenova", na scenariju "Hobita" radi i Giljermo del Toro. Filmovi će biti napravljeni jedan za drugim, a snimanje je počelo u martu na Novom Zelandu.

Prvi trejler za "Hobit: Tamo i ponovo nazad" počeće da se prikazuje u SAD 21. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: