Japanski Novi talas u KCB-u

Revija filmova "novog talasa" u japanskoj kinematografiji održaće se u Dvorani Kulturnog centra Beograda od 8. do 11. decembra.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.12.2011.

12:08

Default images

Manifestaciju organizuje Ambasada Japana u Srbiji u saradnji sa KCB a tema ovogodišnje revije je: pioniri japanskog savremenog filma, ostvarenja nastala u periodu "novog talasa" u Japanu.

U najavi Ambasade Japana navodi se da je poznato da se pedesetih godina prošlog veka u Francuskoj javio "novi talas" francuskog filma, ali i da je u Japanu došlo do slične promene deceniju kasnije.

Tokom sedamdesetih i osamdesetih, japanski reditelji razvijali su se u istom pravcu.

U tom periodu, reditelj Šohei Imamura je osvojio Zlatnu palmu u Kanu za film "Balada o Narajami" (1983). Ovaj film svečano će otvoriti reviju "novog talasa" u japanskoj kinematografiji u DKC 8. decembra.

Narednog dana publika će moći da pogleda film "Ljubav u Akitsuu" reditelja Kidu Jošida i "Surovi policajac", Takešija Kitana.

U subotu, 10. decembra, na reviji će biti prikazani filmovi "Čovek koji je izazivao oluju" reditelja Umecugu Inouea i "Tačka ključanja", Takešija Kitana.

Revija se zatvara u nedelju, 11.decembra projekcijama dva filma "Crvena maramica", reditelja Tošia Masude i "Getting Any?" Takešija Kitana.

Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: