"Filmart" afirmiše mlade filmadžije

U cilju afirmacije filmskog stvaralaštva dece i mladih, u organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ iz Požege, od 27.novembra 2011. do 31.jula 2012. biće realizovan Filmski edukativni centar „Interakcija“.

Kultura

Izvor: PR

Četvrtak, 24.11.2011.

13:23

Default images

Kroz raspisivanje konkursa i selekciju kandidata identifikovana su najtalentovanija deca, odnosno mladi iz oblasti filmskog stvaralaštva. Na konkurs za upis I generacije polaznika Filmskog edukativnog centra „Interakcija“ prijavljeno je 168 kandidata – učenika (sedmi i osmi razred osnovne škole, kao i srednjoškolski uzrast) sa teritorije Užica, Čačka, Kosjerića i Požege.

Nakon testiranje kandidata, na osnovu odluke članova selekcione komisije, izabrano je 35 polaznika koji će tokom osam meseci, kroz radionice biti upoznati sa osnovama pisanja scenarija i jezika filma. Predavanja u Filmskom edukativnom centru „Interakcija“ će držati: Ana Daleore (produkcija), Dejan Petrović (scenario i režija), Draško Plavšić (kamera), Nikola Pejović (snimanje i dizajn zvuka) i Igor Toholj (montaža).
Pored predavanja, polaznici će učestvovati u produkciji dokumentarnih filmova, ali i u programu „Susreti“. U okviru programa „Susreti“ biće odražane projekcije filmova afirmisanih domaćih autora, ali i razgovori sa njima (Miloš Miša Radivojević, Stefan Arsenijević, Vera Vlajić, Vladimir Perović, Dragan Elčić). Program „Susreti“ je namenjen polaznicima Filmskog edukativnog centra „Interakcija“, ali i široj lokalnoj zajednici.

U poslednjoj fazi realizacije projekta polaznici će posetiti najznačajnije filmske institucije u Beogradu (arhiv jugoslovenske kinoteke itd.), ali i biti uključeni u aktivnosti 7. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija“.

Filmski edukatvni centar „Interakcija“ se realizuje u partnerstvu sa Kulturnim centrom Požega, u čijim prostorijama se održavaju aktivnosti, ali i uz podršku Opštine Požega, kao i 17 škola čiji su učenici uključeni u projekat.

„Interakcija“ je podržana od strane Ministarstva prosvete i nauke, kao projekat koji doprinosi razvoju veština, kreativnosti i znanja dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: