"Oktobar" imao uspešnu premijeru

Omnibus film "Oktobar" grupe mladih autora sa Fakulteta dramskih umetnosti premijerno je prikazan 5. oktobra u Domu omladine Beograda.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.10.2011.

08:51

Default images

Prepuna sala uglavnom mladih gledalaca burno je pozdravila mnogobrojne ekipe sedam kratkih igranih filmova kojima je diplomirala klasa slavnog reditelja Slobodana Šijana - Ognjen Isailović, Dane Komljen, Ognjen Glavonić, Damir Romanov, Senka Domanović, Milica Tomović i Ivan Pecikoza.

Najviše aplauza dobili su Romanov za duhovite "Priče iz groba" i Pecikoza za gorku storiju "Revolucija jede svoju decu".

Svih sedam priča dešava se 5. oktobra 2010, na desetu godišnjicu oktobarskih promena, a zajedno daju mozaičnu sliku današnje Srbije. Teme i žanrovi su različiti, ali preovlađuje atmosfera beznađa i siromaštva, uz jasnu kritiku društva u kojem se nije dogodila pozitivna promena, a otpor je presušio.

Film ''Oktobar'' nastao je u produkciji FDU i ''Vižn'' tima, uz podršku Ministarstva kulture i grada Pančeva.

Prvi put je prikazan u junu na festivalu ''Sinema siti'' u Novom Sadu, gde je osvojio specijalnu nagradu žirija. Sledećeg mesaca imaće i međunarodnu premijeru, na festivalu u Kotbusu (Nemačka).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: