Naš tim radio na holivudskom hororu

Beogradski „Crater studio“ bio je zadužen za specijalne efekte na američkom hororu „Noć ajkula 3D“ reditelja Davida R. Ellisa, koji se od 6. oktobra prikazuje u domaćim bioskopima.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 05.10.2011.

17:45

Default images

Taj studio je, kako je izvestila Srpska filmska asocijacija, u saradnji sa „Reliance Media Works“ i nekoliko svetskih firmi, radio na vizuelnim efektima u više od dvadeset kadrova filma.

Beogradskom studiju je poveren rad na velikom broju elemenata u filmu, počevši od kreiranja kompjuterskih modela ajkula, tehničke pripreme tih modela za animaciju, izrade tekstura i razvoja izgleda ajkula, preko animacije, simulacije vodenih površina, do digitalnog ujednačavanja finalnih kadrova filma.

Poseban izazov na projektu, kako je navedeno, predstavljala je integracija kompjuterski generisanih vodenih površina i pljuskova sa kompjuterski kreiranim ajkulama koje iskaču iz vode, što predstavlja poseban doživljaj za sve ljubitelje horor žanra.

„Pored kreiranja šest različitih vrsta ajkula koje se pojavljuju u filmu, dodatni zadatak na kome je ’Crater studio’ prvi put radio, bio je popularna 3D tehnika“, objasnio je vlasnik studija Petar Jovović.

Do saradnje sa RMW na ovom filmu je došlo preko partnera „Crater studija“ u Holivudu i San Francisku, sa kojim je studio ranije već sarađivao na nekoliko filmskih i TV projekata, uključujući ostvarenje „Rezervni igrači“.

Supervizor projekta „Noć ajkula 3D“ Gregor Luckner kazao je da su „Crater studiju“ zbog uspeha u filmu „Rezervni igrači“, poverene zahtevne podvodne scene sa velikom belom ajkulom, kao i spektakularne scene u kojima pet metara dugačka ajkula iskače iz vode u usporenom snimku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: