Ekranizacija srpskog zombi romana

Producentska kuća ”Talking Wolf Productions”, koja je realizovala prvi srpski zombi film, ”Zonu mrtvih”, planira da oživi mrtvace i u svojim novim projektima.

Izvor: PR
Podeli

Pored mogućeg nastavka ”Zone mrtvih”, koji je već najavljen, reditelji prvog srpskog zombi filma, Milan Todorović i Milan Konjević, izrazili su želju da ekranizuju i prvi srpski zombi roman ”Ostrvo prokletih” autora Đorđa Bajića, u izdanju „Paladina“.

U pitanju je izuzetno zanimljiva avantura koja se odigrava na indonežanskom ostrvu na kome se, bežeći pred zombijima, za goli život bore elitni tim agenata srpskog porekla i grupa porno diva. Ideja je da se filmska adaptacija izmesti na Goli otok, čime bi se dodala i politička dimenzija, a pojava zombija opravdala komunističkim eksperimentima koji su tamo vršeni. Osim izmene lokacije, radnja i likovi ostali bi nepromenjeni.

Producentska kuća je već obezbedila prava za ekranizaciju ovog romana i trenutno se radi na pisanju sinopsisa za film, na kome zajednički rade Dimitrije Vojnov i Milan Todorović.

Želja producenata je da se, pored domaćih snaga, u filmu pojavi Ken Fori "najpoznatiji ubica zombija na svetu" i glavni akter ”Zone mrtvih” kao i nekoliko renomiranih glumica iz industrije filmova za odrasle.

Prati B92 na Viberu

Film/TV

Palićki festival među šest najboljih festivala u Evropi

Festival evropskog filma Palić nagrađen je u Briselu kao jedan od šest najboljih festivala u Evropi u oblasti umetnosti i to kao jedini filmski festival, a njegov direktor Radoslav Zelenović ističe da im je to priznanje utoliko draže što "evropska nagrada dolazi u zemlju koja nije članica Evropske unije".

Film/TV četvrtak 21.09. 17:42 Komentara: 0

Počinje 10. LIFFE

Projekcijom filma "Na mlečnom putu" i koncertom Emira Kusturice i njegovog No Smoking Orkestra, večeras počinje 10. Leskovački internacionalni festival filmske režije (LIFFE).

Film/TV utorak 19.09. 14:37 Komentara: 0
strana 1 od 1457 idi na stranu