Hapšenje zbog piratskog Montevidea

Policija je 3. marta saopštila da je pedesetogodišnji Goran Čujak iz Beograda uhapšen zbog sumnje da je na jednom od najpopularnijih internet foruma bez ovlašćenja nosilaca autorskih prava objavio i postavio link za preuzimanje neovlašćeno umnožene kopije domaćeg filma "Montevideo, Bog te video".

Kultura

Izvor: Izvor: FoNet

Četvrtak, 03.03.2011.

12:23

Default images

Čujak je tako omogućio neograničenom broju korisnika interneta da u elektronskom obliku preuzimaju film. Na isti način je omogućio preuzimanje drugih filmskih, muzičkih i softverskih materijala domaćih i stranih autora, bez njihovog znanja i odobrenja, nanoseći im ogromnu materijalnu štetu, navodi se u saopštenju policije

Dodaje se da je prilikom pretresa Čujakovog stana i drugih prostorija zaplenjena veća količina informatičke i druge opreme i veći broj softverskih i audio-vizuelnih materijala.

Čujak je osumnjičen da je izvršio krivično delo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela i predmeta srodnog prava.

U međuvremu, producentska kuća „Intermedia Network“ saopštila je da se film "Montevideo, Bog te video" od danas prikazuje u Mostaru, a od sutra i u Sarajevu.

Zanimljivo je da priliku da pogledaju ovaj film imaju i strani državljani u Srbiji obzirom da se film prikazuje u bioskopu "Ster sinemas" sa titlom na engleskom jeziku.

Film govori o formiranju državne reprezentacije pred početak Prvog svetskog prvenstva u fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: