Novi film Žanga Jimoua na FAF-u

Novo ostvarenje slavnog kineskog reditelja Žanga Jimoua "Žena, pištolj i rezanci" biche premijerno prikazano u Beogradu danas u glavnom programu 16. Festivala autorskog filma u Dvorani kulturnog centra.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 05.12.2010.

11:33

Default images

Radnja je smeštena u malu krčmu u pustinji, a glavni likovi su škrti gazda, njegova lepa žena i mladi kuvar zaljubljen u gazdaricu. Problem počinje kada putujući trgovac donese novi izum sa zapada - pištolj, pomoću kojeg svako od supružnika namerava da promeni svoj bračni status.

Svetska premijera bila je ove godine u Berlinu, a na FAF-u učestvuje van konkurencije.



U takmičarskom programu Festivala autorskog filma danas se prikazuju francuski film "Guma" čiji je autor poznati di-džej i reditelj Kventin Dupije, zatim trosatni rumunski film "Aurora" Kristija Puija, rodonačelnika novog talasa u kinematografiji te zemlje, kao i američko-francuski film "Kaboom" Grega Arakija i koprodukcija Francuske, Belgije i Čada "Čovek koji vrišti" u rezziji Mahamata Saleha Harouna.

Prateći programi "Novi turski film" i "Debitanti autorskog filma" održavaju se u Kulturnom centru "Grad", a ciklusi "Anarhizam i film" i "Planeta Zemlja" u Muzeju kinoteke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: