Kanski pobednici večeras na FAF-u

Dobitnik "Zlatne palme" - britansko-tajlandski film "Ujak Bunmi" biće prikazan danas u Beogradu, u glavnom programu 16. Festivala autorskog filma (FAF), van konkurencije.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 02.12.2010.

10:17

Default images

Pun naziv ove komično-fantastične storije glasi "Ujak Bunmi koji može da se seti svojih prethodnih života". Reditelj i scenarista Apičatpong Verasethakul neočekivano je pobedio u maju ove godine u Kanu sa pričom o čoveku koji se na samrtnoj postelji priseća svojih reinkarnacija.

Prva projekcija zakazana je već u 10 sati u Dvorani kulturnog centra (DKC), gde će "Ujak Bunmi" biti prikazan I u subotu uveče, kao I 7. decembra u popodnevnom terminu.



Na današnjem programu FAF-a su još dva laureata iz Kana - meksički film "Prestupna godina" reditelja Majkla Rouva, koji je osvojio "Zlatnu kameru" kao najbolji debitant I južnokorejski film "Poezija" reditelja I scenariste Li Čang Donga, kome je pripala nagrada za scenario.

Sa festivala u Veneciji u Beograd stiže ruski film "Tihe duše" Alekseja Fedorčenka. On je osvojio nagradu kritike FIPRESCI. U DKC-u će u glavnom programu takođe biti prikazani nemački film "Materica" I američki "Putty Hill".

Prateći programi "Novi turski film" I "Debitanti autorskog filma" nastavljaju se u Kulturnom centru "Grad", a ciklusi "Anarhizam I film" I "Planeta Zemlja" u Muzeju kinoteke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: